Kuinka valita sähköskootteri?

10 hyvää syytä hankkia sähköskootteri

 1. Päästöjen vähentyminen
 2. Edulliset käyttökustannukset (100km/n. 0,20 euro)
 3. Vähäinen huoltotarve
 4. Skootterit, jotka ovat rajoitettu nopeuteen 25km/h, eivät tarvitse vakuutusta tai ajokorttia.
 5. Erittäin miellyttävät ajo-ominaisuudet
 6. Oman auton käytön säästäminen
 7. Loistava vaihtoehto omalle autolle tai joukkoliikenteelle, joka säästää rahaa yli 5000e vuodessa
 8. Pitkät ajomatkat jopa 100km yhdellä latauksella
 9. Työmatkat nautinnollisia ilman hikeä
 10. Autoa ketterämpi kulkuneuvo kaupungissa ja taajamassa.

Sähköskootterit ovat kulkuvälineitä, jotka loistavat erittäin hyvin toteutetulla suunnittelulla ja laadukkailla ajo-ominaisuuksilla. Ja ennen kaikkea niissä on klassinen polttomoottori, joka on korvattu sähkömoottorilla, jolla on useita etuja:

Ekologinen toiminta

Sähköskootterit ovat mahdollisimman hiljaisia ​​ja ottavat siksi huomioon lähiympäristön. Ajo tuottaa vain pyörän ääntä, joka on ainoa aiheuttamasi melukuormitus.

Ne ovat myös ympäristöystävällisiä. Ne pärjäävät ilman bensiiniä ja öljyä, joten niiden toiminnasta ei aiheudu haitallisia päästöjä. Siksi yhä useammat ihmiset käyttävät niitä vaihtoehtona puhtaamman ympäristön ylläpitämiseksi.

sähköskootteri hinta

Sähköskootterin hinta on edullinen

Perinteisiin skoottereihin verrattuna ne ovat myös käyttäjille halvempia hankkia.

Voidaan sanoa, että erittäin hyvällä varustetasolla varustetut skootterit alkavat jo 1495,- eurosta.

RACCEWAY-brändi on myös jatkanut pienten moottoripyörien perinnettä muilla E-Fichtl- ja e-Moped-sarjojen malleilla, mikä edelleen osoittaa halpojen skootterien huomattavaa suosiota tässä hintaluokassa. Sähköskootterin käyttö säästää sinulle myös myöhempiä käyttökustannuksia. Sinun ei todellakaan tarvitse huoltaa sitä säännöllisesti tietyn ajokilometrein.Tutkimusten mukaan sähköskootterit ovat jopa 14 kertaa edullisempia kustannuksiltaan, kuin perinteinen bensiiniskootteri ja jopa 40 kertaa edullisempia kuin auto.

• Sähköskootterit kuluttavat noin 2-3 kWh / 100 km, joka tarkoittaa, että maksat noin 0,2 euroa /100 km:stä.

Sähköskootterissa on kompaktit mitat ja hyvä liikkuvuus

Jos lisäämme yllä oleviin etuihin kompaktit mitat ja keveyden, johtaa se erittäin hyvään liikkuvuuteen. Sähköskoottereita voidaan pitää loistavana välineenä erityisesti kaupungissa liikkumiseen. Jopa ruuhkaisessa liikenteessä liikut sen kanssa erittäin joustavasti.

sähköskootterilla on edullinen ajaa

Tämän “kulkuvälineen” pienen koon suuri etu on erityisesti pysäköinnissä. Sen kanssa mahtuu käytännössä, minne tahansa.

Sinun ei tarvitse edes ajatella sitä, että sinulla ei ole autotallia kotona. Jopa kerrostalojen asukkaat voivat pysäköidä sähköskootterinsa pyöräkellariin.

Helppo huolto

Sähköskootteri on ladattava toimiakseen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti siellä, missä sinulla on tavallinen 230 V pistorasia.

Käytännöllisempää on ostaa skootteri, jossa voi irrottaa akun latausta varten. Voit ladata skootterin täyteen keskimäärin 4-8 tunnin kuluttua.

Latausta kannattaa miettiä varsinkin pitkillä reiteillä, jos olet lähdössä reissuun skootterilla. Yksi lataus riittää kuitenkin usein normaaliin liikkumiseen, esimerkiksi työmatkojen muodossa.

Matkoillasi voit unohtaa klassisen öljynvaihdon ja muut autojen ja moottoripyörien mukana tulevat tarpeet. Tarkista vain renkaat ja jarrut. Ajan myötä on tarpeen vaihtaa akku, jonka käyttöikä on noin 25 000 km.

sähköskootteri ladattava

Miten nykyinen lainsäädäntö suhtautuu sähköskootteriin?

Nykyinen lainsäädäntö määrittelee skootterit ajoneuvoiksi, jotka ovat samanlaisia ​​kuin moottoripyörät. Niissä on pienemmät pyörät, pienemmällä moottorilla, ja niitä ei tarvitse vaihtaa manuaalisesti.

Lain näkökulmasta nämä ajoneuvot kuuluvat luokkaan L. Nopeus on heille ratkaiseva. Enintään 45 km/h nopeuksilla niitä pidetään mopoina. Yli 45 km/h nopeuksilla moottoripyörä. 25 km/h kulkevat sähköskoottereita ei tarvitse vakuuttaa ja rekistöröidä. Ajaa niillä voi kaikki ilman ikä velvoitetta tai ajokorttia.

Sinulla siis ei tarvitse olla ajokorttia niille skoottereille, joiden nopeus ei ylitä 25 km/h, ne on varustettu polkimilla ja teholla enintään 250 W. Tällaisia ​​laitteita pidetään sähköpyörinä. Tärkeintä on erityisesti, että ajoneuvo toimii polkimilla.

Sähköskootteri ja “paperit”: Milloin ja miksi niitä tarvitaan?

Huomaathan, että edellä mainitut skootterit, joihin et tarvitse ajokorttia, eivät vaadi lisävaatimuksia. Joten sinun ei tarvitse rekisteröidä niitä mihinkään, et tarvitse niihin korttia, et maksa niistä pakollista vakuutusta.

edullinen eikä tarvitse ajokorttia

Tekninen todistus

Sovellettavien lakien mukaisesti saat COC (Certificate of Conformity) -todistuksen uuden skootterisi mukana. Tämä on englanninkielinen asiakirja, jonka saat automaattisesti, kun olet ostanut uuden sähköskootterin.

Katsastuskonttori antaa sinulle ajamiseen oikeuttavan luvan esittäessäsi tämän COC todistuksen heille.

Sähköskootterin vakuutus

Rekisteröinnin piiriin kuuluvien sähköskoottereilla pitää olla pakollinen vakuutus, kuten muillakin ajoneuvoilla.

Mitä huomida sähköskootteria ostaessa?

Jos olet jo päättänyt ostaa sähköskootterin, sinun tulee kiinnittää huomiota seuraaviin tärkeimpiin parametreihin sitä ostaessasi:

Moottorin teho

Moottorin suorituskyky suhteessa lainsäädäntöön on jo mainittu tässä tekstissä. Tämä parametri on kuitenkin myös käytännönläheinen. Vaativampi maasto vaatii selvästi parempaa suorituskykyä. Tähän on lisättävä sähköskootterin paino ja ajajan kehon paino.

Näin ollen, mitä suurempi kuorma koneen on kestettävä, sitä suurempi on sen moottorin teho. Perusmallien maksimiteho vaihtelee 250 W – 500 W ja maksiminopeus 25 km/h – 35 km/h.

Jos tarvitset enemmän päivittäiseen käyttöön, moottorin tehon tulisi olla noin 1500 – 2000 W. Nämä sähköskootterit tarjoavat sinulle nopeuden 45 km/h.

Nopeus

Kuten jo mainittiin, nopeus on yksi niistä muuttujista, jotka ovat välttämättömiä sähköskootterin luokittelemiseksi johonkin ajokorttiluokkaan.

Lisäksi se tietysti määrittää laitteen ajo-ominaisuudet ja matkanautinnon. Yleensä skootterit, joiden nopeus on 25 km / h, ovat myös mahdollisia käyttämiseen tiellä polkupyörien kanssa.

Skootterit, joiden maksiminopeus on 45 km/h, toivat hyvin normaalikäytössä. Suosittuja malleja ovat esimerkiksi RACCEWAY CITY ja CENTURY, jotka sopivat ihanteellisesti kaupunkiliikenteeseen.

Tehokkaat sähköskootterit 6000W moottoreilla tyydyttävät vaativimmankin omistajan. Ne kestävät käytännössä vertailun pienempiin moottoripyöriin ja niiden nopeus voi olla jopa 100 km/h.

Akku

Akun kapasiteetti on välttämätöntä, jotta skootteri olisi käyttökelpoinen. Se vaikuttaa kantamaan. Akun kapasiteetti on erilaisia eri sähköskoottereissa.

sähköskootterin akku

Kapasiteetin lisäksi sähköskootterin akun tyyppi on myös ratkaiseva. Nykyiset sähköskootterit tarjoavat sekä lyijyakkuja että litiumioniakkuja (litium-ioni).

 • Lyijyakut ovat ostohinnoiltaan vähän halvempia. Lyijyakut ovat yleensä ongelmattomia. Painoltaan ne ovat raskaampia. Akku on ladattava jokaisen ajon jälkeen. Jos et lataa akkua säännöllisesti, lyhennät sen käyttöikää. Keskimääräinen elinikä on 4-7 vuotta.
 • Litiumioniakut ovat moderni vaihtoehto. Ne ovat jopa 60 % kevyempiä kuin lyijy. Niiden paino on noin 7 kg. Sinun ei tarvitse ladata niitä säännöllisesti, vaikka se on silti suositeltavaa. Ne ovat kuitenkin kalliimpia verrattuna edelliseen tyyppiin. Maksat niistä noin 50 % enemmän kuin lyijyakuista. Elinikä lasketaan sykliä kohti, ja se kestää noin 750 – 1000 sykliä. On aina hyvä sammuttaa päävirtakatkaisimesta virta akusta jos laitteessasi sellainen on. Se estää akun tyhjäksi purkautumisen.

Kaksi akkupaikkaa

Jotkut skootterit voivat tarjota paikan kahdelle akulle. Jos asetat laitteeseen vara-akun , lisäät merkittävästi kapasiteettia ja siten kokonaiskantamaa. Niille, jotka matkustavat usein tai pitkiä matkoja, tämä voi olla sopiva ratkaisu.

Irrotettava akku

Skoottereiden akku on suunniteltu irrotettavaksi tai ei-irrotettavaksi. Nykyaikaiset litiumakut ovat yleensä irrotettavia.

Tällaisen ratkaisun etu on selvä: sähkoskootterin lataaminen on helpompaa, otat akun irti ja otat sen lataukseen minne tahansa missä 220v pistoke. Esimerkiksi CENTURY sähköskootterissa ei ole irrotettavaa akkua. Näin tarvitset pistorasia lähelle skootteria.

Ajomatka

Yleensä kantama on noin 30-80 km. Joka riittää tavalliseen matkustamiseen.

Kantavuus

Tyypillinen kantavuus on noin 120 kg. Jos skootterilla ajaa painavampi henkilö, tai aiot kuljettaa raskasta matkatavaraa, kannattaa ehdottomasti valita suuremman kantavuuden omaava skootteri.

Edistyneet mallit ovat rakenteeltaan riittävän jämäkät ja voivat tarjota jopa 180 kg:n kantavuuden, joten kaksi matkustajaa pystyy kuljettamaan niitä ilman ongelmia. Ilmoitettua kantavuutta ei tietenkään aina saa ylittää. Laitteen ylikuormitus lyhentää käyttöikää.

Jarrut

Jarrut ovat myös olennainen parametri nykyisissä sähköskoottereissa. Käytännössä perustyyppejä on kolme, levyjarrut, hydrauliset levyjarrut ja rumpujarrut.

Tällä ei ole paljon väliä, etenkään skootterien pienimissä suoritusluokissa, jonka nopeus on 25 km / h. Yli 50 km/h nopeuksilla  levyjarruja voidaan pitää tehokkaampana ja näin tarpeellisena.

Takuu ja huolto

Vaikka skootteri on helppo huoltaa, saatat tarvita huoltoa kaiken huollon jälkeen. Tämä on otettava huomioon ennen ostoa. Valitse siis malli tunnetun RACCEWAY-merkin korjaamolta, joka pystyy tarjoamaan sinulle takuun ja takuun jälkeisen palvelun.

Mikäli takuuaikana ilmenee toimintahäiriö tai tuotantovirhe, suoritamme RACCEWAY-skoottereille ilmaisen huoltotoimenpiteen. Takuu ei kuitenkaan esimerkiksi korvaa kolarissa tulleita vaurioita tai itse aiheutettuja vaurioita. Katso tarkemmin huolto ja takuu reklamointi.

Sähköskootterin ja sähköpyörien takuu 24kk.

Akku ja muut sähkölaitteet 6kk